✨ Fericirea ☀️

„Conceptul de fericire este un concept atât de vag încât, în ciuda dorinței fiecărui om de a fi fericit, nimeni nu poate spune niciodată în termeni preciși și coerent ce vrea și dorește cu adevărat. Motivul este că elementele care fac parte din conceptul de fericire sunt în totalitate empirice, adică trebuie împrumutate din experiență, și că în același timp, pentru ideea fericirii, un întreg absolut, este necesar un maxim de bunăstare în starea actuală și cea viitoare. Ori, este imposibil ca o persoană finită să fie atât de perspicace și, în același timp, atât de puternică încât să se presupună că poate crea un concept cert despre ceea ce își dorește cu adevărat. Bogăție? ... Cunoaștere? ... Viață lungă? .. Sănătate? Prin urmare, nu există, în acest sens, un imperativ care să ne impună în sensul strict al cuvântului ce să facem pentru a fi fericiți, deoarece fericirea este un ideal nu al rațiunii, ci al imaginației." (Kant, Walker, și Meredith 2008)

Fericirea, în sens larg psihologic, este eticheta unei familii de stări emoționale plăcute. În ultimele decenii, domeniul psihologiei pozitive a generat multe opinii diferite asupra cauzelor fericirii și asupra factorilor care se corelează cu fericirea. Seligman rezumă cinci factori corelați cu bunăstarea: (Seligman și Csikszentmihalyi 2000)

1.Plăcere (corporală)

2.Angajament (activități antrenante)

3.Relații (sociale);

4.Semnificație (scop, ideal) și

5.Realizări (atingerea obiectivelor).

Amintește-ți că nimeni nu e perfect. Dacă îți închipui că unii sunt sfinți, probabil că ți-ai dori și tu să fii la fel – cât de greu ar fi? Când ieși în oraș să iei masa, iar mâncarea e delicioasă, încăperea este imaculată, oamenii cu care ești și discuțiile pe care le porți sunt amuzante și stimulante, si totul e perfect!!!Adevărul este că ne place o persoană cu tot cu fragilitatea ei, cu greșelile pe care le face și cu toate slăbiciunile pe care le are, la fel de mult cum ne place o persoană cu multe părți bune și ne mai plac și oamenii care ne acceptă cu toate defectele pe care le avem. Tu încerci să fii gazda aceea perfectă ca să te placi pe tine însuți, sau te accepți așa cum ești? Împăcarea cu sine nu este stimă de sine; stima de sine este felul în care te simți, împăcarea cu sine este acceptarea felului în care ești, prețuind tot ce ai, cunoscându-ți și iubindu-ți calitățile unice, ciudățeniile și eșecurile.

——————————————————————————-

❕Alege să primești suport și descoperă tipul de psihoterapie potrivit pentru tine .Psihoterapia este o muncă de echipă. Împreuna vom parcurge o serie de pași pentru a defini procesul terapeutic potrivit nevoilor tale.

Ce îți pot oferi ? 🔆

1. Cunoaștere- înțelegerea situației cu care te confrunți ;

2. Confidențialitate ;

3. Exploatarea stării cu care te confrunți;

4. Conturarea obiectivelor procesului terapeutic;

5. Procesul terapeutic - stabilirea pașilor in planul

⚜️Programează-te acum: 📩

Cabinet de psihoterapie sistemică de cuplu și familie .

Psih. Andreea Ciobanu

0747.233.169

Previous
Previous

Ce este încrederea? Este o credință?

Next
Next

🔶Emoțiile rușinii 🔶