Acceptarea 🦋


Ne angajăm în nenumărate proiecte de autoperfecţionare. Ne străduim să atingem standardele legate de corpul perfect prezentate de mass-media vopsindu-ne părul, făcând operaţii estetice, ţinând dietă. Ne chinuim să obţinem o funcţie mai bună la locul de muncă. Facem exerciţii, ne îmbogăţim cunoștinţele la diverse cursuri, medităm, facem liste, ne oferim voluntari, participăm la ateliere de lucru. Oricare dintre aceste activităţi pot fi benefice, dar, de cele mai

multe ori, sunt motivate de gândul că „nu sunt

suficient de bun.“ În loc să ne relaxăm, să ne simţim bine în pielea noastră și să ne bucurăm de ceea ce facem, ne comparăm pe noi înșine cu un ideal și încercăm să compensăm diferenţa.

Caricaturistul Jules Feiffer spunea: „Am crescut și semăn foarte mult cu tatăl meu, am moștenit tiparele de vorbire ale tatălui meu, atitudinea lui, mersul tatălui meu, opiniile sale și dispreţul mamei mele faţă de el“. Dacă avem o atitudine detașată legată de ceea ce este în neregulă cu noi, avem sentimentul că ne controlăm impulsurile, ne ascundem slăbiciunile și, în cele din urmă, ne îmbunătăţim caracterul.

Ne concentrăm asupra greșelilor altora. Se spune că lumea este împărţită în oameni care cred că au dreptate. Cu cât ne simţim mai incompetenţi, cu atât este mai incomod să ne recunoaștem greșelile. Așa că dăm vina pe alţii, ceea ce ne scutește temporar de povara eșecului. Adevărul dureros este că aceste strategii întăresc tocmai nesiguranţa pe care o susţine transa de nevrednicie. Cu cât ne spunem mai multe povești despre cum am putea eșua sau despre ce este în neregulă cu noi sau cu ceilalţi, cu atât mai mult ne adâncim gândurile – căile neuronale – care generează sentimentele de inadaptare.

❗️❗️❗️Așa ca …decide , ia măsuri , implementează procedura ACCEPTĂRII DE SINE ! Stabilește-ți obiective , definește acceptarea ta și aplicabilitatea acesteia în viața ta !

Din punct de vedere psihologic avem nevoie de un plan de actiune cu obiective pe care sa le indeplinim.

💡Actiunile de coping adaptativ sunt acelea care ajuta la reducerea anxietatii, la diminuarea altor reactii stresante si care imbunatatesc situatia:

🌟discutii cu o alta persoana despre sprijin,

🌟adoptarea unei diete, a unor exercitii adecvate si odihna,

🌟planificarea unor activitati placute,

utilizarea unor metode de relaxare:  Tehnica- ancorarea in prezent: aseaza-te intr-o pozitie confortabila,fara sa incrucisezi mainile sau picioarele, inspira si expira incet si profund.

——————————————————————————-

❕Alege să primești suport și descoperă tipul de psihoterapie potrivit pentru tine .Psihoterapia este o muncă de echipă. Împreuna vom parcurge o serie de pași pentru a defini procesul terapeutic potrivit nevoilor tale.

Ce îți pot oferi ? 🔆

1. Cunoaștere- înțelegerea situației cu care te confrunți ;

2. Confidențialitate ;

3. Exploatarea stării cu care te confrunți;

4. Conturarea obiectivelor procesului terapeutic;

5. Procesul terapeutic - stabilirea pașilor in planul terapeutic .

⚜️Programează-te acum: 📩

Cabinet de psihoterapie sistemică de cuplu și familie .

Psih. Andreea Ciobanu

0747.233.169

https://www.andreeaciobanu-psiholog.com/adresa

Previous
Previous

Rolul terapeutului nu e doar să asculte

Next
Next

Tu eşti modelul copilului tau!